VÄLKOMMEN TILL
 KENNEL FORS BRUNN
Saluki,  Mops & Arabiskt fullblod
 

 

VEM ÄR JAG?

En nyfiken dam (ännu flicka) som gillar utmaningar!

Ovanstående rubrik känns som jag i ett nötskal.  Att testa gränser, hitta nya grepp och vara evigt optimist är andra egenskaper som jag tycker bra om hos mig själv. Sedan är jag säkert lite miljöskadad av trettio år inom nyhetsjournalistiken. Att alltid tänka i utmanande och säljande vinklar och rubriker roar inte alltid vanligt folk (läs ickejournalister).


Redaktionen på Örebro-Kuriren några månader efter Palmes död 28 februari 1986.En händelse som satte spår hos oss som jobbade den natten.

Strax före jul 1996, efter en lång facklig kamp att rädda tidningen - gavs den sista upplagan av anrika Örebro Kuriren ut. Tidningen hade varit nedläggningshotad under lång tid och alla var slutkörda. Trots att vi skulle förlora våra jobb såg vi faktiskt fram mot en skön jul- och nyårsledighet.

För mej blev det dock en betydligt längre "ledighet" än jag hade räknat med, eftersom jag en  januaridag sladdade av vägen med bilen som rullade runt tre varv och blev liggande på taket.

Jag tyckte att jag hade änglavakt som klarade livhanken men en whiplashskada gjorde att jag inte längre kunde jobba vid datorn och jag tvingades sadla om i yrkeslivet vid 50 plus.

Djuren räddningen

Det blev hästarna och hundarna som räddade mej men mopsuppfödningen, som startade i mitten av 70-talet lades ned, min man och jag gick efter 30 år skilda vägar och dottern tog över vår älskade gård.


Fors Brunns stora trähus med snickarglädje och massor av vildvin. I detta hus föddes alla mopsvalpar under åren. Anne Christine  med Fors Brunns Zinnia.

Mina valpvinnare vid Lill-specialen i Stockholm 1998.Tv Bibi Almhög med Robic´s Anastasia och Maria Jansson med Djingis Khan.

Själv fortsatte jag att döma vid dressyrtävlingar och är idag S Georgedomare.

Jag fortsatte även som ridinstruktör, som tidigare varit en bisyssla och försökte komma igång att tävlingsrida igen men tyckte så småningom att det var dags att lämna över till dottern som fick överta unghästen Didrik.

Han går idag medelsvår klass med siktet inställt på svår klass. 


Den kaxige unghästen tyskstammade Didrik blev för mycket för en tant. Nu tävlingsrids han av dottern Cecilia Zetterlund som övertagit Fors Brunn. 
(Bild Roger Lundberg)

Ny utmaning 
Det var nu, på våren 2004 som salukin kom in i bilden - en utmaning för en nästan 60-årig dam.

-Du kommer att få huset uppätet sa mina kollegor och dom är odresserbara. Men olyckskorparna fick fel - salukin är en underbar hund som jag inte en enda minut ångrat att jag köpt.(se länken historik)

Idag bor jag och mina tre salukis i en villa precis i närheten av Mariebergs travbana och bara gångavstånd till Örebros största köpcentrum. 
Trots närheten till centrum är det fantastiska promenadvägar för mej och hundarna och bara några km bort ligger Örebros hundkapplöpningsbana där hundarna kan springa fritt.
   


Ett femtiotalshus i Örebro - så bor jag och mina tre salukies idag. 
26 september när denna bild togs var färgprakten fortfarande enorm. 
Men en enda köldknäpp och allt är borta. 
       Bild: AC Karlsson

Min första egna uppfödning blev tredje hunden i flocken. "Kaki" håller nu ett vakande öga på sina tikar Frida och Vera. (se mina salukis).

2007 började jag träna den underbara arabhingsten Magic Sar Kahli och samma år dömde jag arab-SM i dressyr. Då väcktes mitt intresse för arabhästen. Jag insåg att det fanns mycket mer utveckling i rasen än jag tidigare trott. 
Strax före jul hittade jag min arab på ett stuteri i Ronneby. Jag såg hennes bild på stuteriets hemsida och jag bestämde mig nästan direkt.(se Celinda ox).
I april föddes hennes fölunge.

Örebro i september 2008  

SENAST UPPDATERAD

131105


Originalverk av kände djur- tecknaren Staffan Ullström
på min stamtik Hisilome´s Frida Kahlo. Frida fick också pryda omslaget till postens hundfrimärksserie.


Mina hundar idag:


SE UCH Fors Brunn´s Kaki Persimon - nr 20 på listan 2012.
BIM på sin första utställning 2013.


Vår första tik, Hisilomes Frida Kahlo. Idag nio år och mor till
SE UCH Fors Brunn´s Kaki Persimon.


Kahlils Bahiy Badriya - tikplacerad
med reservcert vid sin första utställning, bara 10 mån gammal.
På bilden vann hon juniorklassen i
Östebybruk.
Tack Bosse och Bettan för att jag
fick köpa henne!


SE UCH Fors Brunn´s Kaki Persimon år 2009.

Ann-Christine Karlsson AndraTvärgatan3  702 31 ÖREBRO
Tel. 019-29 16 19    Mobil. 070-514 75 12
Mail: info@salukipug.se